Βύθιση θαλαμηγού στη Μήλο: Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες

Βύθιση θαλαμηγού στη Μήλο: Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες

Σώοι περισυνελέγησαν οι επιβαίνοντες του θαλαμηγού σκάφους, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σώοι περισυνελέγησαν οι 18 Έλληνες επιβαίνοντες της θαλαμηγού, μεταξύ των οποίων και τρεις ανήλικοι, που βυθίστηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Μήλου.

Ένας άνδρας ηλικίας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

«Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 της εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθησει», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή