ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιές: Αναζωπύρωση στο Νεοχώρι Αρκαδίας – Μέτωπα σε Γορτυνία και Χαλκιδική

Φωτιές: Αναζωπύρωση στο Νεοχώρι Αρκαδίας – Μέτωπα σε Γορτυνία και Χαλκιδική

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Νεοχώρι Αρκαδίας, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του ΣΚΑΪ, το μέτωπο της πυρκαγιάς φαίνεται πως είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι αποθήκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, δίνουν μάχη για να μην απειληθούν γειτονικές κατοικημένες περιοχές.

Μεγάλη μάχη στη Γορτυνία

Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία έδωσαν μεγάλη μάχη προκειμένου να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές και ταυτόχρονα να αποτρέψουν την εκ νέου δημιουργία πύρινου μετώπου.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούσαν ακόμα και σε δύσβατα σημεία της ορεινής Γορτυνίας, ενώ στη γειτονική περιοχή του όρους Μαινάλου είχαν δημιουργηθεί από τα μηχανήματα έργου οι αντιπυρικές ζώνες, για να μην πλησιάσει η φωτιά.

Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Όπως αναφέρει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, εκδηλώνονται συνεχώς μικροεστίες.

Τους πυροσβέστες συνδράμουν πολίτες, που επιχειρούν με δικά τους μέσα.

Σε ύφεση η φωτιά στη Φούρκα Χαλκιδικής

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο επιχειρούσαν 76 πυροσβέστες με 29 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά στην Φούρκα είναι μία από τις πέντε φωτιές που ξέσπασαν χθες βράδυ σε ισάριθμες περιοχές των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας στο νομό Χαλκιδικής και σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία πιθανώς να οφείλονται στους πολλαπλούς κεραυνούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τανάγρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Τανάγρα Βοιωτίας. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Τελευταίες ειδήσεις