ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης των 18 Ελλήνων επιβατών της θαλαμηγού που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μήλου.

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης-1

Μεταξύ των επιβατών, είναι πέντε ανήλικοι (δύο αγόρια, τρία κορίτσια) και τα επτά μέλη του πληρώματος. Ολοι οι επιβάτες περισυνελέγησαν σώοι. 

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης-2

Ένας άνδρας ηλικίας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης-3

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μήλου.

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης-4

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.
Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Μήλος – βύθιση θαλαμηγού: Φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης-5

«Ασφαλείς και οι 18 επιβαίνοντες του σκάφους που ναυάγησε στη Μήλο. Συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 της εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθησει», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ