Φωτιές: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση και άλση

Φωτιές: Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση και άλση

Προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της απαγόρευσης μετακινήσεων σε δάση και άλση, καθώς και την απαγόρευση δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, μέχρι τις 20 Αυγούστου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα ναπαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή