Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τον Διάδοχο του Θρόνου του Aμπου Ντάμπι για τη συνδρομή των ΗΑΕ στο πύρινο μέτωπο

Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε τον Διάδοχο του Θρόνου του Aμπου Ντάμπι για τη συνδρομή των ΗΑΕ στο πύρινο μέτωπο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διάδοχο του Θρόνου του Aμπου Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον Διάδοχο του Θρόνου τις θερμές ευχαριστίες του για την αρωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα ΗΑΕ έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.

Τέλος, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο -όπως επισήμαναν- αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των ΗΑΕ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τόνισαν επίσης τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε στον Διάδοχο του Αμπου Ντάμπι πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή