Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται ο οικισμός Μεσοχώρια

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνεται ο οικισμός Μεσοχώρια

Με τη βοήθεια των εναέριων μέσω η πυρκαγιά έχει περιοριστεί σημαντικά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Μεσοχώρια στην Εύβοια προέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αρχές καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή έχουν πλησιάσει στα 500 μέτρα από τον οικισμό, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι κάτοικοι της περιοχής στη νότια Εύβοια έλαβαν εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού από τον αριθμό 112.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι, ριπές των οποίων φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μεγάλη στην περιοχή, με ενισχύσεις να σπεύδουν στο σημείο αυτό της νότιας Εύβοιας από τον βορρά του νησιού.

Στην περιοχή επιχειρούν 59 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και δύο ελικοπτέρων ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο ραδιόφωνο του Σκάι ότι τα εναέρια μέσα έχουν συμβάλει στον ουσιαστικό περιορισμό της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε άλλο σημείο της Εύβοιας, σε αγροτοδασική έκταση στις Πετριές του δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Με πληροφορίες από Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΡΤ, Σκάι 100,3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή