Ροδόπη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο δάσος της Νυμφαίας

Ροδόπη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο δάσος της Νυμφαίας

Ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε πευκόφυτη δασική έκταση στην Νυμφαία, κοντά στην Κομοτηνή.

Την είδηση ότι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Νωρίτερα είχαν ειδοποιηθεί κάτοικοι που έχουν σπίτια μεταξύ Πανδρόσου και Καρυδιάς να τα εκκενώσουν προληπτικά. 

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν πλέον 66 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Επιχειρούν ακόμη τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ρίψεις νερού στο δάσος της Νυμφαίας γίνονται από ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη, σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής.

«Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησα την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθ’ οδόν: 2 Πεζεντέλ από Καβάλα-Χρυσούπολη, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Χρόνος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή