Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Κερατέα – Μήνυμα του «112» για εκκένωση της περιοχής Μαρκάτι

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Κερατέα – Μήνυμα του «112» για εκκένωση της περιοχής Μαρκάτι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11:00 στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Επίσης, πνέουν άνεμοι περίπου 4 μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας-Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ, στη λεωφόρο Λαυρίου-Καμαρίζης από την περιοχή των εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό του Αγ. Κωνσταντίνου, στη λεωφόρο Λαυρίου-Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό του Αγ. Κωνσταντίνου και στη λεωφόρο Λαυρίου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου. 

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα.

Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα. 

Μιλώντας και ο γιός της στον ΣΚΑΪ 100,3, δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν είναι δυνατό γιατί έχει πιάσει φωτιά.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Λίγο πριν τις δώδεκα εστάλη και μήνυμα από το «112» για εκκένωση της περιοχής προς το Λαύριο ενώ λίγο πριν τη μία το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης και της περιοχής Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή