Μάχη για να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς σε Κερατέα και Βίλια – Ζημιές σε σπίτια

Μάχη για να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς σε Κερατέα και Βίλια – Ζημιές σε σπίτια

Σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων εκτείνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς, καθώς δίνεται μάχη να κρατηθούν οι φλόγες πριν επεκταθούν στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων εκτείνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς, καθώς δίνεται μάχη να κρατηθούν οι φλόγες πριν επεκταθούν στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, οπότε πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανακοπεί η πορεία της.

Το ίδιο και στην πυρκαγιά στα Βίλια, η οποία επίσης είναι ανεξέλεγκτη και καίει πευκοδάσος, ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί, όπως και στην Κερατέα.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στην Κερατέα, φωτιά και στα Βίλια – Εντολή για εκκενώσεις οικισμών

Η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει και εκτείνεται αυτή την ώρα σε όλο το τόξο Μερκάτι- Συντερίνα- ‘Αγιο Κωνσταντίνο, που έχουν εκκενωθεί, όπως και ο οικισμός Δημολάκι, καίει πευκοδάσος, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές σπίτια.

Το ένα μέτωπο είναι στην κορυφογραμμή πάνω από τον ‘Αγιο Κωνσταντίνο, όπου επικεντρώνονται οι προσπάθειες για να μην περάσει στον εθνικό δρυμό.

Τόσο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ με ριπές 6 μποφόρ που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

«Στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στον οικιστικό ιστό και τον Εθνικό Δρυμό» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα αγνοείται σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Όπως καταγγέλλει μάλιστα η πυρκαγιά στην πολύπαθη Λαυρεωτική ξεκινησε από εμπρησμό.

«Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό ήταν ένα πεζό άσπρο, που έβαλε σε έναν κάδο απορριμμάτων και ξέφυγε η φωτιά μετά. Το είδε οδηγός του δήμου» είπε ο ίδιος. 

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και κατευθύνουν την φωτιά προς τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση οικισμών (Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι).

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά πέντε ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή