Μάχη με όλα τα μέσα στα Βίλια – Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Μάχη με όλα τα μέσα στα Βίλια – Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Αττική. Στα Βίλια η νύχτα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει ενεργό μέτωπο που κινείται ανεξέλεγκτα προς το όρος Πατέρας. Στην περιοχή επιχειρούν συνεχώς όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κατοικίες. 

Στην Κερατέα το μέτωπο βαίνει προς οριοθετηση. Έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα.

Μέσω του 112 έχει δοθεί εντολή για εκκένωση οικισμών (Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι).

Διαβάστε επίσης: Μάχη για να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς σε Κερατέα και Βίλια – Ζημιές σε σπίτια

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

O δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, κατήγγειλε ότι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική ξεκινησε από εμπρησμό. «Η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό. Ηταν ένα πεζό άσπρο, που έβαλε σε κάδο απορριμμάτων φωτιά, η οποία μετά ξέφυγε. Το είδε οδηγός του δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, σημείωσε πως «δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της». Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή