ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη σε δύο μέτωπα στα Βίλια – Επιχειρούν τα «Ιλιούσιν» και Beriev

Μάχη σε δύο μέτωπα στα Βίλια – Επιχειρούν τα «Ιλιούσιν» και Beriev

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια. Επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στο νοτιοανατολικό κομμάτι της πυρκαγιάς στην περιοχή Γκίνη Μάντρας, και στο νοτιοδυτικό, στα Βαθυχώρια. Οι ρίψεις νερού θα συνεχιστούν μέχρι το τελευταίο φως, ενώ οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Συνολικά, στην περιοχή επιχειρούν 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα, 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα δύο ρωσικά «Ιλιούσιν» και το Beriev-200. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν σημειώθηκαν ισχυροί άνεμοι και έτσι τα εναέρια μέσα καταφέρνουν να ανακόπτουν την επέκταση των εστιών που ξεπηδούν στη δασική έκταση.

Η πυρκαγιά στο Λαύριο είναι οριοθετημένη. Για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της πυρκαγιάς.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Φωτιά στα Βίλια: Βελτιωμένη η εικόνα – Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε ορεινή δασική έκταση της δημοτικής κοινότητας Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου. Στην περιοχή επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Δυο ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα επιχειρούσαν από αέρος, ανακόπτοντας την επέκτασης της φωτιάς. Προβληματισμό προκαλούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Κλιμάκια του Δήμου Παγγαίου και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας αλλά και πολλοί εθελοντές βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.

Στο αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης κρατείται κτηνοτρόφος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται με την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταφερθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, που διενεργεί την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τελευταίες ειδήσεις