ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στα Βίλια: Πύρινο μέτωπο 20 χιλιομέτρων – Νότια κινείται η φωτιά (βίντεο)

Για τεράστιο μέτωπο που εκτείνεται σε έκταση 20 χιλιομέτρων και πλέον κινείται νότια-νοτιοδυτικά προς την περιοχή της Περάμου, όπου η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας

Φωτιά στα Βίλια: Πύρινο μέτωπο 20 χιλιομέτρων – Νότια κινείται η φωτιά (βίντεο)

Για τεράστιο μέτωπο που εκτείνεται σε έκταση 20 χιλιομέτρων και πλέον κινείται νότια-νοτιοδυτικά προς την περιοχή της Περάμου, όπου η πυροσβεστική προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι βάσει της πρόβλεψης της ΕΜΥ θα υπάρξει ενίσχυση της ισχύος των ανέμων, κάτι που ενδεχομένως να περιπλέξει τα πράγματα. 

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στα Βίλια – Κοντά στους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα οι φλόγες

Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίαζαν τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (πρώην ΤΙΤΑΝ), περιοχές στις οποίες έχουν επικεντρωθεί οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να σταματήσουν την πορεία τους. 

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 427 πυροσβέστες, εννέα 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα είναι βελτιωμένη η κατάσταση και δεν κινδυνεύουν άμεσα οι οικισμοί Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, για τους οποίους είχε γίνει σύσταση απομάκρυνσης των κατοίκων από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά βρίσκονται μέσα στην καυτή περιοχή και κυρίως υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Γι’ αυτόν τον λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή, για εκκένωση αν χρειαστεί.