ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χ. Γώγος: Στο 60% η κάλυψη στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Η μεγαλύτερη δυσκολία, όπως είπε, εντοπίζεται στις ΜΕΘ της Κρήτης με την κάλυψη εκεί να φθάνει το 96,5%

Χ. Γώγος: Στο 60% η κάλυψη στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται η επιβάρυνση στις ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε κατά την σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής επιδημιολόγων Χαράλαμπος Γώγος η κάλυψη των ΜΕΘ Covid στη χώρα, βρίσκεται στο 60%, κατά μέσο όρο οι δε εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά μέσο όρο είναι 251 καθημερινά με αυξητικές τάσεις.

Η μεγαλύτερη δυσκολία, όπως είπε, εντοπίζεται στις ΜΕΘ της Κρήτης με την κάλυψη εκεί να φθάνει το 96,5%.

Η κάλυψη στις (απλές) κλινικές Covid είναι 44%, ενώ παρατηρείται μια αύξηση των νοσούντων της τάξης 12,44% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Συνολικά όπως πρόσθεσε, την τρέχουσα εβδομάδα, στα νοσοκομεία εισήχθησαν 1.872 άτομα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εισαχθεί 961.

Διαβάστε επίσης⇒ «Κόκκινη» όλη Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Έχουμε μπει για τα καλά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

«Η παραλλαγή Δέλτα έχει επικρατήσει παντού, είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και απειλεί τους ανεμβολίαστους», ωστόσο τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για αυτό το στέλεχος, εκτίμησε ο καθηγητής.

Ο κ. Γωγος ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει συνεχή αύξηση στην επικράτεια με τον δείκτη θετικότητας να κυμαίνεται στο 3% με 4%.

Είπε ακόμη ότι τα ποσοστά της επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα» ξεπέρασαν το 80% (επί των εξετασθέντων δειγμάτων) και έκανε λόγο για νόσο των νέων στην παρούσα φάση, αν και παρατηρείται μία μετατόπιση προς μεγαλύτερες ηλικίες. 

Τελευταίες ειδήσεις