Διαμαρτυρία για ακτοπλοϊκή σύνδεση

Διαμαρτυρία για ακτοπλοϊκή σύνδεση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τα σοβαρότατα προβλήματα που προέκυψαν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, συνυπογράφουν ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο έπαρχος Λήμνου, Aγγελος Βλαττάς Λαμπρινός και η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή.

Στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λαύριο – Aγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα της Τετάρτης 18 Αυγούστου, 516 επιβάτες υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία αναμένοντας επτά ώρες λόγω βλάβης στον καταπέλτη του πλοίου «Aqua Star».

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά τη διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα: «Το Aqua Star είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου και είχε προσεγγίσει τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Μύρινας και θα απέπλεε για τον λιμένα Καβάλας με 516 επιβάτες, 164 ΙΧΕ και 5 δίκυκλα».

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά την αποκατάστασή της, τον έλεγχο του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου.

Στην επιστολή τους, ο έπαρχος και οι δήμαρχοι των δύο νησιών ζητούν την επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του υπουργείου και την άμεση αντικατάστασή του, με δρομολόγηση πλοίου ικανού να εκτελεί απρόσκοπτα τα δρομολόγια στο υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν και έως ότου βρεθεί οριστική λύση. Οι τοπικοί φορείς, προσθέτουν, είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα. 

«Γίναμε μάρτυρες σε ένα ακόμα επεισόδιο, με εγκλωβισμένους για ώρες επιβάτες μέσα στο πλοίο, στο λιμάνι της Μύρινας και άλλους να περιμένουν την αναχώρηση από Καβάλα και για Λαύριο, με άγνωστη ώρα επισκευής της βλάβης και αναχώρησης του πλοίου», ανέφερε από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος Λήμνου, Μαγδαληνή Τούφου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή