Φωτιά στην Κερατέα: Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας

Φωτιά στην Κερατέα: Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδας

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι είδαν δύο φωτοβολίδες που έπεσαν από τον ουρανό και μετά ξέσπασε η πυρκαγιά - Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στην πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής, η οποία είναι πλέον οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της και οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται πλέον στον ορεινό όγκο του όρους Πατέρας και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος για οικισμούς, αλλά από τη νύχτα τις ανακριτικές Αρχές απασχολεί μια άλλη φωτιά στην Κερατέα, που ήταν διαπιστωμένος εμπρησμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

⇒ Διαβάστε επίσης: Γιατί συνεχίζει να καίει η φωτιά στα Βίλια;

Ειδικότερα, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα, έγινε άμεσα κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση δίπλα στα σπίτια στο Δασκαλειό Κερατέας και συγκεκριμένα στο δεύτερο λιμανάκι, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, η οποία όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατηύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι είδαν δύο φωτοβολίδες που έπεσαν από τον ουρανό και μετά ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για ένα αυτοκίνητο που απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Οι υπάλληλοι της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος που πήγαν στο σημείο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς, βρήκαν πράγματι υπολείμματα φωτοβολίδας που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των κατοίκων, ενώ στις έρευνες μπήκε και η ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει τα στοιχεία και αναζητά τους δράστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή