Κορωνοϊός: 1.948 νέα κρούσματα, 33 θάνατοι, 318 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 1.948 νέα κρούσματα, 33 θάνατοι, 318 διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.948 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου, ανακοινώθηκαν 33 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 318 ασθενείς.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό απωλειών από τις αρχές Ιουνίου, ενώ οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Τεστ και θετικότητα

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 62.418 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,12%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 88.156 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Την προηγούμενη Κυριακή, 15 Αυγούστου, είχαν ανακοινωθεί 1.888 κρούσματα και 17 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 241 ασθενείς. Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 559.186 κρούσματα και 13.384 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Σε ό,τι αφορά τους 318 διασωληνωμένους, το 60,7% είναι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους είναι τα 64 έτη. Το 83,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.917 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν χθες Σάββατο 229 (ημερήσια μεταβολή -18.21%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς.

Χθες Σάββατο, τα εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 143. Την ίδια ημέρα, η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid ανερχόταν σε 69,09%, ενώ η κάλυψη απλών κλινών Covid σε 42,11%.

Γεωγραφική κατανομή

Από το σύνολο των 1.948 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 28 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής κατεγράφησαν 444 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 191 και στην Κρήτη 170.

Η κατανομή των νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Κορωνοϊός: 1.948 νέα κρούσματα, 33 θάνατοι, 318 διασωληνωμένοι-1
Πηγή: ΕΟΔΥ

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση του ΕΟΔΥ.

«Έξι θάνατοι νέων μέσα σε μια εβδομάδα»

Στο μεταξύ, αυξάνονται τα στοιχεία και οι προειδοποιήσεις των ειδικών αναφορικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι νέοι από την Covid-19, δεδομένης της επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ειδικότερα, την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των νέων ανθρώπων κατά της Covid-19 επισήμανε ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα έξι νέοι υπέκυψαν στην Covid.

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό παιδιών 5 – 12 ετών, τονίζοντας ότι η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία έκανε επίσημη αίτηση στον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) για να χορηγηθεί το εμβόλιο και στα παιδιά αυτών των ηλικιών.

«Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου» τόνισε. 

Πέτσας για νέα μέτρα: Δεν μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Τους ανεμβολίαστους θα αφορούν κυρίως τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς, «άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους», επισήμανε μεταξύ άλλων. 

Πάνω από 200.000 οι χθεσινοί έλεγχοι

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙΜΕΑ, ΣΕΠΕ, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο 21.08.2021 συνολικά 208.972 ελέγχους και κατέγραψαν 285 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 135.350 ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (113.245).

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν οι εξής: Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/μη τήρηση αποστάσεων, μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου, απουσία πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Τελευταίες ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Ολόκληρη η έκθεση του ΕΟΔΥ - 22 Αυγούστου 2021

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή