Φωτιά στην Κάρυστο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις

Φωτιά στην Κάρυστο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύτερη είναι η εικόνα από την φωτιά που καίει από τα ξημερώματα στην περιοχή Φήγιας του Δήμου Καρύστου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε: «Φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμόι των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών». Πρόσθεσε, ότι προς το Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο, ωστόσο, παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 64 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 26 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν περιοδικά εννέα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Με βάση προηγούμενη ενημέρωση τα αεροσκάφη παρέμεναν καθηλωμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην επιχείρηση συμβάλλουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Προληπτικές εκκενώσεις 

Νωρίτερα, στους κατοίκους του Μαρμαρίου, αλλά και δυο οικισμών εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση. Πρόκειται για τον οικισμό «Κοκκίνης» και τον οικισμού του οικοδομικού συνεταιρισμού Ιατρών.

Σε άμεση ετοιμότητα είχαν τεθεί από νωρίς το πρωί ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν καταγραφεί σε γύρω περιοχές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος στους τρεις οικισμούς που απειλούνται από τη φωτιά.

Σημείωσε ότι από τη φωτιά στο Μαρμάρι, έχουν καεί δύο κολώνες μέσης τάσης που βρίσκονται στο δρόμο στη Φηγιά και μένει, όταν κατασβεστεί η φωτιά, να αποσαφηνιστούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες φωτιές στην Ελλάδα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021 σε δασική έκταση στα Βίλια συνεχίζουν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή