Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμη μέτρων δημόσιας υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Οι ανακοινώσεις Κικίλια

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο αναστολής εργασίας για υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 1 Σεπτεμβρίου με τουλάχιστον μία δόση ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, συμπλήρωσε.

Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, θα υποβάλλονται σε ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα, το οποίο θα πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή COVID Free App από τον εργοδότη.

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους-1

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για εργασία, εκπαίδευση, εστίαση και τεστ

Εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

Οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά rapid tests την εβδομάδα, τα οποία θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ ανά τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή COVID Free App από τον εργοδότη.

Μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους-2

⇒ Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές

Σημειώνεται ότι ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας.

Δείτε εδώ τους πίνακες με όλα τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή