Η εμπειρία ενός Γερμανού πυροσβέστη στην Ελλάδα

Η εμπειρία ενός Γερμανού πυροσβέστη στην Ελλάδα

Τις εμπειρίες του κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ελλάδα περιέγραψε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων πυρόσβεσης Μίχαελ Μπρίκμαν από τη Φρανκφούρτη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εμπειρίες του κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην Ελλάδα περιέγραψε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων πυρόσβεσης Μίχαελ Μπρίκμαν από τη Φρανκφούρτη. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, όπου βρέθηκε για τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, για τον κ. Μπρίκμαν, οι δυσκολότερες στιγμές στην υπηρεσία του ήταν κατά τη διάρκεια της φετινής του αποστολής στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, οι μεγάλες φωτιές είχαν σβήσει και το βασικό μέλημα ήταν να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Οι πέντε παράγοντες των μεγάλων πυρκαγιών

«Για εμάς, το σημαντικότερο ήταν να στηρίξουμε τους πολίτες, οι οποίοι είχαν τον φόβο ότι θα ξεσπάσουν νέες πυρκαγιές. Και φυσικά τους Έλληνες συναδέλφους μας. Η ελληνική πυροσβεστική ήταν εξουθενωμένη. Τον συντονισμό είχε αναλάβει εξολοκλήρου η Πυροσβεστική Αθήνας. Η δράση τους ήταν άκρως επαγγελματική, η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική» ανέφερε.

Ο Γερμανός πυροσβέστης στάθηκε και στις διαφορές τις οποίες παρουσιάζει μία αποστολή πυρόσβεσης στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τη Γερμανία. Όπως είπε, «πρέπει να πίνει κανείς πολύ νερό, αλλιώς κινδυνεύει να πέσει η πίεση». Επίσης, ένα επιπλέον ζήτημα σύμφωνα με τον Γερμανό πυροσβέστη, είναι ότι οι φυσικοί πόροι είναι λιγότεροι. «Στην Ελλάδα η παροχή νερού λειτουργεί διαφορετικά, πρέπει να ξοδεύει κανείς πολύ λιγότερο νερό κατά την πυρόσβεση. Δεν είναι διαθέσιμο όπως ξέρουμε στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό η προσέγγιση γίνεται εντελώς διαφορετικά» εξήγησε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εικοσαετία «θερμών» καιρικών επεισοδίων με ανοδική τάση

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων μηνών, ο πυροσβέστης δήλωσε βέβαιος πως τέτοιου είδους φαινόμενα θα επαναληφθούν.

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή