Ικανοποιητικοί ρυθμοί εμβολιασμού αστέγων

Ικανοποιητικοί ρυθμοί εμβολιασμού αστέγων

Το 68% των αστέγων που φιλοξενούνται στον ξενώνα βραχείας φιλοξενίας του πολυδύναμου κέντρου αστέγων στην Αθήνα έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ το 60% είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Δήμος Αθηναίων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 68% των αστέγων που φιλοξενούνται στον ξενώνα βραχείας φιλοξενίας του πολυδύναμου κέντρου αστέγων στην Αθήνα έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ το 60% είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Δήμος Αθηναίων. Σε μια περίοδο που ο ρυθμός εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού έχει μειωθεί δραματικά και το ποσοστό όσων έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου δεν αγγίζει το 60%, ο εμβολιασμός των αστέγων χαρακτηρίστηκε «υποδειγματικός» από τον δήμο, που δημιούργησε τη συγκεκριμένη δομή εν μέσω πανδημίας.

Συνολικά το κέντρο, ο ξενώνας τοξικοεξαρτημένων –όπου το 60% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου– και η Εστία των Αθηνών, όπου το ποσοστό εμβολιασμού φτάνει το 50%, αυτή τη στιγμή φιλοξενούν γύρω στα 300 άτομα, λέει στην «Κ» ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος του Κέντρου υποδοχής και αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Ο ίδιος τονίζει πως οι φιλοξενούμενοι αποτελούν μια ευαίσθητη ομάδα, είναι άνθρωποι των οποίων στην αρχή δεν είχαν καν τα ιατρικά δεδομένα. «Οι εμβολιασμοί για εμάς ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας», αναφέρει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί των δομών έκαναν όλη τη διαδικασία για τους φιλοξενουμένους, ενώ τις περισσότερες φορές τους συνόδευαν και στα εμβολιαστικά κέντρα. Πολλοί πείστηκαν να εμβολιαστούν όταν ο δήμος τους έδωσε τη δυνατότητα εμβολιασμού στο κέντρο, δηλώνει ο κ. Λέων, κάτι που έγινε πρόσφατα. «Προτεραιότητα για εμάς ήταν οι μεγαλύτερες ηλικίες και στη συνέχεια ήρθαν οι νεότεροι», τονίζει. Από την αρχή της λειτουργίας του κέντρου αστέγων έχουν οριστεί χώροι καραντίνας σε περίπτωση κρούσματος και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διενεργεί συστηματικά rapid tests, συμπληρώνει.

«Για όλους εμάς στον Δήμο Αθηναίων η μέριμνα και η φροντίδα των ανθρώπων, που είτε από ανάγκη είτε και από επιλογή ζουν στον δρόμο, δεν είναι μια ακόμη “κοινωνική δράση”», λέει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Είναι η πεμπτουσία της αποστολής της τοπικής αυτοδιοίκησης», τονίζει.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή