Βόρεια Εύβοια: Ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές θα αναλάβουν τα έργα αποκατάστασης

Βόρεια Εύβοια: Ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές θα αναλάβουν τα έργα αποκατάστασης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα έργα αποκατάστασης και προστασίας των κατεστραμμένων δασικών οικοσυστημάτων στη βόρεια Εύβοια θα αναλάβουν ντόπιοι δασεργάτες και ρητινοκαλλιεργητές, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργεας, Κώστας Σκρέκας.

«Τα δασαρχεία με απευθείας αναθέσεις στους δασικούς συνεταιρισμούς, όχι μέσω εργολάβων, θα αναθέσουν τη δουλειά κατασκευής κορμοπλεγμάτων και σανιδοτοίχων στους οικείους δασικούς συνεταιρισμούς της περιοχής, προκειμένου να οργανώσουμε τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αλλά και να έχουν δουλειά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι», ανέφερε ο κ. Σκρέκας σε πρωινή εκπομπή.

Στόχος αυτής της κίνησης, όπως σημείωσε, είναι για «να οργανώσουμε τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα αλλά και να έχουν δουλειά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι».

Ερωτηθείς γιατί ορισμένες εταιρείες ανέλαβαν έργα στην περιοχή που επλήγη από τις πυρκαγιές, σημείωσε πως «μέσω του θεσμού της αναδάσωσης, ορισμένες εταιρίες, με δικά τους έξοδα, καλύπτουν την απομάκρυνση των επικίνδυνων κορμών. Η πρώτη εργασία που πρέπει να γίνει είναι η απομάκρυνση καμμένων επικίνδυνων κορμών».

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν στα έργα αποκατάστασης θα αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό από την περιοχή, ενώ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση ύψους 25 εκατ. ευρώ προς τους δασικούς συνεταιρισμούς της βόρειας Εύβοιας. Τέλος, τόνισε ότι τα έργα αποκατάστασης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ως το τέλος Οκτωβρίου στις περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή