Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων και την πίεση στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων και την πίεση στα νοσοκομεία

Ανησυχία προκαλεί σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας η επιδημιολογική έξαρση, η οποία πλέον καταγράφεται και στους αριθμούς των απωλειών και των διασωληνωμένων ασθενών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία προκαλεί σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας η επιδημιολογική έξαρση, η οποία πλέον καταγράφεται και στους αριθμούς των απωλειών και των διασωληνωμένων ασθενών.

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 35 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της COVID-19, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 32 απώλειες.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι την Κυριακή ήταν 333, έχοντας ανέλθει τις τελευταίες ημέρες στα επίπεδα που βρίσκονταν στα τέλη Ιουνίου.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων και την πίεση στα νοσοκομεία-1
Διάγραμμα απωλειών: Πηγή: covid19.gov.gr

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων και την πίεση στα νοσοκομεία-2
Καμπύλη διασωληνωμένων. Πηγή: covid19.gov.gr

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Πώς η Δανία κατάφερε να συνθλίψει τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Παγώνη: Πολλοί θάνατοι για αυτήν την εποχή

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open το πρωί της Κυριακής, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι οι γιατροί και το σύστημα έχουν αρχίζουν να πιέζονται.

Όπως τόνισε, η κάλυψη στις ΜΕΘ COVID πανελλαδικά ανέρχεται σε 68%, ωστόσο τοπικά σε νοσοκομείο φτάνει και το 90%.

Επεσήμανε, δε, ότι στην Αττική η κάλυψη ανέρχεται στο 67%, το οποίο χαρακτήρισε υψηλό ποσοστό δεδομένου -όπως συμπλήρωσε- ότι ακολουθεί το φθινόπωρο.

Τόνισε επιπλέον ότι το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστήμιων θα φέρει αύξηση της κινητικότητας, ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού και ιδίως όσων επιστρέφουν από διακοπές.

Ως προς τον αριθμό των απωλειών, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή, συγκριτικά οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί για αυτή την εποχή», ενώ ανέφερε ότι «δεν είναι μόνο η νόσος COVID στα νοσοκομεία, υπάρχουν και τακτικά χειρουργεία και ασθενείς με άλλες παθήσεις», εκφράζοντας πάντως την ελπίδα «να μην πάνε πίσω κι άλλο τα χειρουργεία».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – «Άδικος και παράλογος ο φόβος»

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

Το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για την Κρήτη, όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλας Καπραβέλος, προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», καθώς όπως είπε, είναι πρωτοφανής η πίεση σε περίοδο καλοκαιριού.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 3.064 νέα κρούσματα, 35 θάνατοι, 333 διασωληνωμένοι

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή