Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως «δεν θα δοθεί παράταση» στους υγειονομικούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει «σημαντική αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το «58- 59% του πληθυσμού», αλλά και ότι, «κλείνονται νέα ραντεβού», αν και -όπως είπε- «θα θέλαμε περισσότερα».

«Είδαμε μία σημαντική αύξηση με την επιστροφή από τις διακοπές. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε μεγαλύτερους αριθμούς ραντεβού», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Το ιρλανδικό θαύμα της ανοσίας

Αναφορικά με τους υγειονομικούς, των οποίων η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους λήγει σήμερα, παραδέχθηκε ότι, υπάρχει «σημαντική αύξηση του ποσοστού των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας των ηλικιωμένων». Έκανε λόγο επίσης για «εντυπωσιακές αυξήσεις» που από το 40% έφτασε το 90%, και τόνισε πως «η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί».

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν υπάρχουν «επιχειρησιακά σχέδια για το πώς θα καλυφθούν τα κενά στους υγειονομικούς», που θα προκύψουν από τις αναστολές.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό των παιδιών είπε πως κλείνονται ραντεβού, σημειώνοντας πως «δεν είμαστε μακριά από εκεί που βρίσκονται άλλες χώρες» και σχετικά με τους εκπαιδευτικούς ότι, «ισχύουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί με τα τεστ ανά εβδομάδα», προς το παρόν, όμως «έχει ανοίξει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την 3η δόση ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε πως είμαστε «επιχειρησιακά έτοιμοι» και «περιμένουμε τις συνεννοήσεις με την Επιτροπή και τον ΕΜΑ».

Διαβεβαίωσε πάντως πως πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους «ευπαθείς και ανασοκατεσταλμένοι».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή