Αγώνας δρόμου για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Αγώνας δρόμου για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Τα συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν σε καθημερινή βάση, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι καθαρισμοί ρεμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα πριν από την εκδήλωση των πρώτων ισχυρών βροχών. Τα συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν σε καθημερινή βάση, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. 

Χθες και προχθές πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί σε τμήματα των ρεμάτων Βριλησσίων – Μελισσίων, Χελιδονούς, Πύρνας (στον Δήμο Κηφισιάς), Αγίου Σύλλα (στον Δήμο Πεντέλης) και στο ρέμα από την οδό Ιπποκράτους έως την οδό Αχιλλέως στον Δήμο Μεταμόρφωσης.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει πως «με στοχευμένες παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των απαιτούμενων έργων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, επενδύουμε στην πρόληψη για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών». 
Συνεργασία με BEYOND

Επιδιώκοντας μια πιο αναβαθμισμένη προστασία, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προχωράει σε πλήρη και εξειδικευμένη χαρτογράφηση των σημείων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, μετά και τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Εξάλλου έχει υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το ΕΑΑ και το ΕΚΠΑ για την εκπόνηση μελέτης για την εκτίμηση κινδύνων από φυσικές καταστροφές στην Αττική.

Προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια του Γ. Πατούλη με τον διευθυντή Ερευνών του ΕΑΑ δρα Χάρη Κοντοέ και μέλη της επιστημονικής ομάδας του Αστεροσκοπείου, έτσι ώστε να γίνει άμεσα μια προτεραιοποίηση των επεμβάσεων που απαιτούνται βάσει των χαρτογραφήσεων. Ο δρ Χ. Κοντοές ενημέρωσε πως ήδη πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του BEYOND μια πρώτη αποτίμηση περιοχών υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική και άρχισε η διενέργεια σχετικών αυτοψιών στις λεκάνες απορροής που βρίσκονται στις καμένες εκτάσεις. Οπως τόνισε, θα χρειαστούν εξειδικευμένες αυτοψίες σε όλα τα ποτάμια και ρέματα των περιοχών αυτών. Επίσης, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο, προγραμματίζονται και θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια και δράσεις σε εθελοντές, πολίτες και μαθητές σχολείων, προκειμένου να γνωρίζουν πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή