Αυξημένη η πίεση στις ΜΕΘ με 346 ασθενείς

Αυξημένη η πίεση στις ΜΕΘ με 346 ασθενείς

Από αυτούς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 319, ποσοστό 92,2%, είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η μετάδοση του κορωνοϊού, με τον αριθμό νέων κρουσμάτων καθημερινά να διατηρείται υψηλός. Αλλωστε, η τάση αυτή είχε ήδη επισημανθεί από τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές θα συνοδευθεί από αύξηση της μετάδοσης του ιού, συνακόλουθη άνοδος των νέων κρουσμάτων και αύξηση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκε ότι τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 2.871. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 590.832 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 346 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 65 έτη.  Στη συντριπτική τους πλειονότητα, σε ποσοστό 84,7%, πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.  Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 319, δηλαδή ποσοστό 92,2%, είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 27, ποσοστό 7,8%, είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Χθες ανακοινώθηκε, επίσης, ότι 47 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 13.743. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.980 ασθενείς. Χθες έγιναν 267 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με την ημερήσια μεταβολή να φθάνει στο +11,72% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Το τελευταίο επταήμερο ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 256 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη και των θανόντων 78 έτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή