Ψηφιακά η πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών

Ψηφιακά η πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών

Με μια νέα, αμιγώς ψηφιακή διαδικασία ολοκληρώνεται η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για το νέο σχολικό έτος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια νέα, αμιγώς ψηφιακή διαδικασία ολοκληρώνεται η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για το νέο σχολικό έτος. Επιτυγχάνεται έτσι απλούστευση της διαδικασίας, ενίσχυση της διαφάνειας, καθώς επίσης και η άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναπτύχθηκαν σημαντικές διαλειτουργικότητες σε κεντρικές εφαρμογές του υπουργείου Παιδείας, όπως το ΟΠΣΥΔ και το myschool. Με τον τρόπο αυτό βελτιστοποιούνται και αυτοματοποιούνται διεργασίες για την πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΕΠ) και ειδικού βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ). 

Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσονται από χρονοβόρες διαδικασίες τόσο οι ίδιοι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί όσο και τα διοικητικά όργανα και παράλληλα ενισχύεται η διαφάνεια της διαδικασίας και η αδιαβλητότητα του συστήματος.

Περαιτέρω, για πρώτη φορά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν ψηφιακά τις προτιμήσεις τους για τα σχολεία, αλλά και να τοποθετηθούν ψηφιακά, με απόλυτη διαφάνεια, χάρη στη νέα αλγοριθμική διαδικασία. Η ψηφιακή ροή τοποθέτησης διενεργήθηκε την Τρίτη 31/9 και άμεσα, εντός λίγων λεπτών, ενημερώθηκαν οι προσλαμβανόμενοι μέσω γραπτού μηνύματος sms στο κινητό τους, για τη σχολική μονάδα ανάληψης υπηρεσίας τους.

Επιπλέον, σημαντική καινοτομία στη διαδικασία αποτελεί η σύναψη ψηφιακής σύμβασης που διενεργείται μέσω της εφαρμογής anaplirotes.gov.gr και ενεργοποιήθηκε χθες. Οι προσλαμβανόμενοι μπορούν να διαβάσουν και να αποδεχθούν ψηφιακά τη σύμβασή τους και στη συνέχεια να λάβουν έγκυρο αντίγραφο αυτής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή