Mad Clip: Το δυστύχημα και η ταχύτητα στην στροφή – Τι δήλωσε ο πραγματογνώμονας

Mad Clip: Το δυστύχημα και η ταχύτητα στην στροφή – Τι δήλωσε ο πραγματογνώμονας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mad Clip κινούνταν με ταχύτητα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ρεύμα από το Καβούρι προς Γλυφάδα.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντήσεις στο θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη Αττικής, με θύμα τον Πίτερ Αναστασόπουλο, γνωστό τράπερ με όνομα Mad Clip, αναζητούν οι αρχές.

Το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Porsche, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος τράπερ εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα διαδοχικά σε κολόνα και στη συνέχεια σε δένδρο, όπου κόπηκε στη μέση. Το αυτοκίνητο έγινε μια άμορφη μάζα και ο γνωστός τράπερ εγκλωβίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες, οι οποίοι τον απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mad Clip κινούνταν με ταχύτητα στην παραλιακή λεωφόρο, στο ρεύμα από το Καβούρι προς Γλυφάδα.

Στο σημείο, όπου έγινε το δυστύχημα βρέθηκε ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, ο οποίος -σε δηλώσεις του- έκανε λόγο για πρόσκρουση που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο κι όχι για σύγκρουση.

«Τα ίχνη που βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα δεν είναι ίχνη τροχοπέδησης, είναι ίχνη πλαγίας ολίσθησης, εκτροπής. Όταν έχουμε τέτοια χαρακτηριστικά ίχνη πάνω στο οδόστρωμα, η έναρξη αυτών των ιχνών προσδιορίζει και το σημείο με ακρίβεια, το σημείο εκτροπής του οχήματος, όπου χάθηκε ο έλεγχος. Έχασε τον έλεγχο ο οδηγός. Η αρχική κατεύθυνση του οχήματος ήταν από Βάρη προς Αθήνα. Η μία δεξιά στροφή είναι περίπου στα 60 μέτρα πριν από το σημείο της πρόσκρουσης που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν εκινείτο κάτω από 120 χλμ/την ώρα το ελάχιστο».

Όπως είπε ο κ. Μαδιάς, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε ευθύνες βαραίνουν τον οδηγό και την πιθανή μεγάλη ταχύτητα, ευθύνες φέρει και η περιφέρεια καθώς «στο σημείο έχουν παραλείψει να βάλουν μπάρες ασφαλείας εθνικών οδών, τα λεγόμενα παρόδια εμπόδια, που σκοπό έχουν να συγκρατούν το όχημα και να μειώνουν την ένταση της πρόσκρουσης και ανεξάρτητα από τη γωνία πρόσκρουσης να επανα-ευθυγραμμίζουν το όχημα πάνω στο οδόστρωμα σε σχέση με την αρχική του κατεύθυνση».

Οι δηλώσεις του Π. Μαδιά

Η Τροχαία εξετάζει το κατά πόσο στο δυστύχημα εμπλέκεται άλλο όχημα, αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, ως εκ τούτου αναζητά κάμερες που πιθανόν να έχουν καταγράψει το συμβάν, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες που ενδέχεται να έχουν πληροφορίες που θα ενισχύσουν την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάζεται επίσης το σενάριο η Porsche να παρουσίασε μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Αναζήτηση πληροφοριών

Την ίδια ώρα η Τροχαία αναζητεί πληροφορίες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, αναζητούνται πληροφορίες για Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας AUDI, μοντέλου R8, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας κίτρινου χρώματος και πιθανόν κατασκευής δεξιάς θέσης οδήγησης (δεξιοτίμονο), το οποίο ανωτέρω τόπο και χρόνο κινούνταν στο χώρο του δυστυχήματος.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες που έγινε το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα ή για το εν λόγω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής στα τηλέφωνα: 210–9608000, 210-9608006, 210-9608015 και 210-9608016».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή