Με πιστοποιητικά ή rapid tests στα ΑΕΙ

Με πιστοποιητικά ή rapid tests στα ΑΕΙ

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ζητεί τη λειτουργία για το προσωπικό τουλάχιστον τεσσάρων εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο ή rapid tests θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ φοιτητές και προσωπικό από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Και αυτό καθώς τα ΑΕΙ θα λειτουργήσουν πλέον διά ζώσης. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο επανέλαβε πως η διεξαγωγή των εξετάσεων κατά την επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που ίσχυσαν και κατά την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου 2021 (είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, είτε με δήλωση αρνητικού self test, rapid test ή μοριακού PCR) από φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσους εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία.

Παράλληλα, το πρωτόκολλο λειτουργίας του ιδρύματος εν μέσω κορωνοϊού μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα νέα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των ΑΕΙ, ανακοίνωσε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ανώτατο ακαδημαϊκό όργανο του ιδρύματος προτρέπει φοιτητές και προσωπικό να εμβολιαστούν και ζητεί τη λειτουργία για το προσωπικό τουλάχιστον τεσσάρων εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. 

Τρίτη δόση

Ιδιαίτερη αξία έχει ότι το ΕΚΠΑ (με τους διδάσκοντες της  Ιατρικής Αθηνών να κατέχουν σημαντικές θέσεις στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού) τονίζει πως είναι σημαντικό να προτεραιοποιηθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού για το υγειονομικό προσωπικό, δεδομένου ότι για αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες από την πρώτη και τη δεύτερη δόση των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές ασκήσεις, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης. Οι σχολές και τα τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, μπορούν να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων. Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες γίνονται συνεχείς συνεδριάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, της επιστημονικής επιτροπής για τον κορωνοϊό και των πρυτάνεων για τα μέτρα λειτουργίας των ΑΕΙ κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή