Ο 7χρονος Μίκης Θεοδωράκης στα βουνά του Ζαγορίου – Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η κόρη του

Ο 7χρονος Μίκης Θεοδωράκης στα βουνά του Ζαγορίου – Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η κόρη του

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μίκη Θεοδωράκη στα 7 του χρόνια εικονίζει μία φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αρχείο της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη. 

Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο Μίκης Θεοδωράκης να περπατά στα κακοτράχαλα βουνά του Ζαγορίου, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Γιώργη, ο οποίος, ως δημόσιος υπάλληλος, είχε την εποπτεία για την διάνοιξη δρόμων στην περιοχή.

«Στις αναμνήσεις ενός κοριτσιού», η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, περιγράφει γλαφυρά τη φωτογραφία του 1932.

«Είναι λοιπόν μία φωτογραφία από τη διάνοιξη κάποιου δρόμου στα Ζαγόρια στην Ήπειρο, το 1932! Ο μικρός, επτά χρονών, είναι ο πατέρας μου. Πίσω του, με το πιο ψηλό ανάστημα, Κρητίκαρος, ο πατέρας του, ο παππούς μου ο Κρητικός! Τον αγκαλιάζει με το χέρι του τρυφερά στον ώμο, πάντα προστατεύοντάς τον. Πάντα προστατεύοντάς τον σε όλη του τη ζωή. 

Ο κορυφαίος και δημοφιλέστατος Ελληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα με το έργο του και την αγωνιστικότητά του. Από χθες έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και κατόπιν θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία. 

Διαβάστε επίσης

«Έκλεισε ο κύκλος των μεγάλων συνθετών» – Άνθρωποι της Τέχνης μιλούν για τον Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης: Ο δήμος Ωρωπού άνοιξε το κελί του για το κοινό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή