ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 7χρονος Μίκης Θεοδωράκης στα βουνά του Ζαγορίου – Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η κόρη του

o-7chronos-mikis-theodorakis-sta-voyna-toy-zagorioy-i-fotografia-poy-edose-sti-dimosiotita-i-kori-toy-561484501

Τον Μίκη Θεοδωράκη στα 7 του χρόνια εικονίζει μία φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αρχείο της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη. 

Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο Μίκης Θεοδωράκης να περπατά στα κακοτράχαλα βουνά του Ζαγορίου, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του Γιώργη, ο οποίος, ως δημόσιος υπάλληλος, είχε την εποπτεία για την διάνοιξη δρόμων στην περιοχή.

«Στις αναμνήσεις ενός κοριτσιού», η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, περιγράφει γλαφυρά τη φωτογραφία του 1932.

«Είναι λοιπόν μία φωτογραφία από τη διάνοιξη κάποιου δρόμου στα Ζαγόρια στην Ήπειρο, το 1932! Ο μικρός, επτά χρονών, είναι ο πατέρας μου. Πίσω του, με το πιο ψηλό ανάστημα, Κρητίκαρος, ο πατέρας του, ο παππούς μου ο Κρητικός! Τον αγκαλιάζει με το χέρι του τρυφερά στον ώμο, πάντα προστατεύοντάς τον. Πάντα προστατεύοντάς τον σε όλη του τη ζωή. 

Ο κορυφαίος και δημοφιλέστατος Ελληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα με το έργο του και την αγωνιστικότητά του. Από χθες έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και κατόπιν θα ψαλεί και η νεκρώσιμος ακολουθία. 

Διαβάστε επίσης

«Έκλεισε ο κύκλος των μεγάλων συνθετών» – Άνθρωποι της Τέχνης μιλούν για τον Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης: Ο δήμος Ωρωπού άνοιξε το κελί του για το κοινό