Εφαρμογή της νομοθεσίας για τις δημόσιες συναθροίσεις στη χθεσινή πορεία φοιτητών

Εφαρμογή της νομοθεσίας για τις δημόσιες συναθροίσεις στη χθεσινή πορεία φοιτητών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εφαρμογή της νομοθεσίας για τις συναθροίσεις προχώρησε χθες η αστυνομία στη διάρκεια της πορείας φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «στις επτά το απόγευμα με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 250 περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις 19:45 οι συγκεντρωθέντες κατέλαβαν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου. Όταν έφτασαν στην οδό Σταδίου, ο επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων τους κάλεσε να περιορισθούν σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, για να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία-περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις τους οριοθέτησαν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πορεία συνεχίσθηκε μέσω των οδών Συντάγματος, Όθωνος, Αμαλίας, Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε στις 20:45 στα Προπύλαια».

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των συναθροίσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια στο διάστημα από 29 Μαΐου έως 29 Αυγούστου μόλις στο 9% των περιπτώσεων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας.

Στην Αττική συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 259 διαδηλώσεις με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να διακόπτεται στις 37.

Πάντως, η πορεία υγειονομικών – μελών της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη δεν ήταν μία από αυτές που εφαρμόστηκε ο νόμος καθώς παρόλο που οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση δεν ξεπερνούσαν τους 400, προκλήθηκε ασφυξία στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία δεν περιόρισε τους διαδηλωτές σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, με αποτέλεσμα στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους έως τη Βουλή, η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο να διακοπεί. Μόνο όταν είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να μετακινηθούν στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη παραδίδοντας την οδό Αμαλίας στην κυκλοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή