Έρευνα για κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών

Έρευνα για κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών

ΣΚΑΪ: 6.000 ζουν στον Παλαμά Καρδίτσας – 40.000 εμβολιάστηκαν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περίπτωση ύπαρξης μεγάλου κυκλώματος έκδοσης «μαϊμού» βεβαιώσεων εμβολιασμού εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές με αφορμή την υπόθεση στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως η διοικητική υπάλληλος που φέρεται να είναι ο δράστης, είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών. 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000.

Τα επιπλέον εμβόλια φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλ, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της η υπάλληλος. Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

Οι τουλάχιστον 47 εμβολιασθέντες αφορούν μόνο τον Αύγουστο και φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές από τους συγκεκριμένους κωδικούς έχουν διαπιστώσει την ταυτότητα του χρήστη που φαίνεται να οδηγούν στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία αναμένεται να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, τις επόμενες ημέρες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορωνοϊου κι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων.

Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες. 

Την ίδια στιγμή, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς. 

Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα, πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας. «Έρχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Πλεύρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή