Παγώνη για εικονικούς εμβολιασμούς: «Έγκλημα αυτό που έγινε στην Καρδίτσα»

Παγώνη για εικονικούς εμβολιασμούς: «Έγκλημα αυτό που έγινε στην Καρδίτσα»

Αποκάλυψε επίσης πως η ίδια δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας καθώς και για τις περιπτώσεις ασθενών Covid που αρνούνται να διασωληνωθούν, έκανε λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε η ίδια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Έρευνα για κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών

Σε ό,τι αφορά την υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς, τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατά τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει.

«Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση», τόνισε η κ. Παγώνη, προσθέτοντας ότι «αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση».

Αναφορικά με το ζήτημα των ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν, σημείωσε ότι στην περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση. «Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», εξήγησε.

Τόνισε μάλιστα πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να συνεννοούνται με τους γιατρούς.

Αποκάλυψε επίσης πως η ίδια δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μ. Γκάγκα: Θα κλείσουν τα σχολεία αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών και ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων, επισήμανε ότι τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης στις ηλικίες 12-17 είναι πολύ χαμηλά.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν εμβολιαστούν θα κολλήσουν πολλά παιδιά. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει, το έχουμε δει και στην Αμερική. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα παιδιά. Δεν πρέπει να περιμένουμε σε αυτή τη φάση», προειδοποίησε.

Επιπλέον, έκανε ανοιχτή πρόταση να υπάρξουν συνεργεία εμβολιασμού έξω από τα σχολεία για παιδιά και γονείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή