Τρίτη δόση: Σήμερα στις 18.00 ανακοινώσεις από Θεμιστοκλέους, Θεοδωρίδου

Τρίτη δόση: Σήμερα στις 18.00 ανακοινώσεις από Θεμιστοκλέους, Θεοδωρίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώσεις για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου αναμένονται σήμερα στις 18:00, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εισηγηθεί τη χορήγηση τρίτης δόσης στο γενικό πληθυσμό, σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η κ. Θεοδωρίδου είχε αναφέρει πως η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη χορήγηση τρίτης δόσης mRNA εμβολίου στους άνω των 60 ετών αναμένεται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και είχε εξηγήσει ότι ήδη η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά το θέμα.

«Υπάρχουν δεδομένα από ελληνικές μελέτες τα οποία δείχνουν ότι είναι αποτελεσματική η 3η δόση σε ανοσοκατεσταλμένους, αλλά και σε άτομα άνω των 60 ετών», ανέφερε στις 30 Αυγούστου η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Επιχειρησιακά έτοιμοι για την τρίτη δόση

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους είχε επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν ότι η χώρα είναι επιχειρησιακά έτοιμη για τη
χορήγηση τρίτης «ενισχυτικής» δόσης του εμβολίου, δηλώνοντας πως «αν το εισηγηθούν οι ειδικοί και δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι».

Ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας είχε επισημάνει τότε ότι εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» αναμένεται να κινηθεί σε τρεις άξονες: «ηλικιακά, ανοσοκατασταλμένους και χρόνος χορήγησης του εμβολίου».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή