ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστηριώδης ένοπλη επίθεση στον Πειραιά

Τραυματίστηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 21 και 25 ετών, ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη

Μυστήριο καλύπτει την ένοπλη επίθεση εναντίον δύο υπηκόων Τουρκίας το βράδυ της Κυριακής στον Πειραιά. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 8.30 μ.μ. στην Ακτή Μουτσοπούλου. Ο δράστης άνοιξε πυρ κατά των δύο ανδρών τραυματίζοντάς τους στα πόδια. Πρόκειται για νεαρούς, κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 21 και 25 ετών. Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν και περισυνέλεξαν τρεις κάλυκες από το όπλο του δράστη. 
Στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση. Τη στιγμή της επίθεσης οι δύο νεαροί κάθονταν σε παγκάκι απέναντι από πρατήριο υγρών καυσίμων, που βρίσκεται επί της οδού Μουτσοπούλου 11. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 

Διεξάγεται έρευνα

Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, τα στελέχη της οποίας μετέβησαν λίγη ώρα μετά την επίθεση στο νοσοκομείο για να συνομιλήσουν με τους παθόντες. 

Καθώς όμως το νοσοκομείο βρισκόταν σε εφημερία αποφασίστηκε η εξέταση των δύο αλλοδαπών να γίνει χθες. Κατά τη διαδικασία προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν έρθει στη χώρα πριν από πέντε μήνες, καθώς και ότι είχαν καταθέσει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου επικαλούμενοι ότι κινδύνευαν στην Τουρκία. 

Λόγω της ιδιαιτερότητάς της η υπόθεση θορύβησε όχι μόνο την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά αλλά και άλλες, συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. 
Παρότι τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν πλήρως προσδιοριστεί από την έως τώρα έρευνα, η υπόθεση συσχετίζεται με αμιγώς ποινικές υποθέσεις και όχι με ζητήματα κρατικής ασφαλείας. Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, άφησαν να εννοηθεί ότι έχουν προκύψει ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από την επίθεση βρίσκονται κυκλώματα δουλεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Εβρου και του Ανατολικού Αιγαίου. 

Οι δύο νεαροί έμεναν στον Πειραιά και όπως ανέφεραν στους αστυνομικούς άτομα του περιβάλλοντός τους «δεν είχαν δεχθεί απειλές, ούτε είχαν οι ίδιοι ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες».