Πλαστά πιστοποιητικά: Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών – Εμπόριο και θετικών τεστ

Πλαστά πιστοποιητικά: Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών – Εμπόριο και θετικών τεστ

«Eπιδημία» αναρρωτικών αδειών μεταξύ των υγειονομικών, που υπερβαίνουν σε ποσοστό ακόμα και το 25% του συνόλου των εργαζομένων

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές καταγγελίες για εμπόριο θετικών rapid ή μοριακών τεστ διατυπώνονται με αφορμή τις αποκαλύψεις για εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι αγοράζοντας ένα πλαστό, θετικό τεστ, ο κάτοχός του βεβαιώνει ότι έχει αποκτήσει φυσική ανοσία και άρα εξαιρείται για διάστημα έξι μηνών από την υποχρέωση να εμβολιαστεί. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ερευνάται κατά πληροφορίες σε νοσοκομείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, εργαζόμενος του νοσοκομείου πήρε ρινικό επίχρισμα από ασθενή με κορωνοϊό και το παρουσίασε ως δικό του. Με αυτό το τέχνασμα ευελπιστούσε να αποφύγει την αναστολή της εργασίας του παραμένοντας ανεμβολίαστος. Από την αρμόδια 6η Υγειονομική Περιφέρεια διευκρινίζεται ότι έχουν δοθεί εντολές στις διοικήσεις των νοσοκομείων να ελέγχουν κάθε καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς, πλαστές βεβαιώσεις νόσησης κ.ο.κ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Τρία νέα περιστατικά στην Κοζάνη

Την ίδια στιγμή, γιατροί μιλούν για «επιδημία» αναρρωτικών αδειών μεταξύ των υγειονομικών προκειμένου, προσωρινά τουλάχιστον, να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους και ταυτόχρονα να μη βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, όπως συνέβη με σχεδόν 6.500 συναδέλφους τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όπου αυτή την περίοδο οι αναρρωτικές άδειες δεν ξεπερνούσαν τις 2-3, σήμερα υπερβαίνουν σε ποσοστό ακόμα και το 25% του συνόλου των εργαζομένων. Σε παρόμοιες καταγγελίες προχώρησε δημοσίως χθες η Αννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή της είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ» και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα η τιμή για ένα ψευδές, θετικό τεστ κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ. 

Αρνηση διασωλήνωσης

Εχουν υπάρξει καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα, τη Χαλκίδα, τη Δράμα για τις οποίες διεξάγεται έρευνα. Σε δηλώσεις της στην «Κ» η κ. Μαστοράκου είπε ακόμα ότι έχει δοθεί «γραμμή» από τους αντιεμβολιαστές οι ασθενείς να αρνούνται τη διασωλήνωση. Αναφέρθηκε στην περίπτωση ασθενούς με COVID σε νοσοκομείο της Πάτρας, ο οποίος όταν ξεπέρασε τον κίνδυνο επικοινώνησε με δικηγόρο – κεντρικό πρόσωπο του αντιεμβολιαστικού κινήματος και απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά των γιατρών του νοσοκομείου που στο μεταξύ του είχαν σώσει τη ζωή. Η κ. Μαστοράκου επικαλέστηκε ακόμα αναφορά χειρουργού, σύμφωνα με την οποία ασθενής που εισήχθη για προγραμματισμένο χειρουργείο του ζήτησε να μην του χορηγηθεί αίμα από άτομο που είχε εμβολιαστεί, σε περίπτωση μετάγγισης αίματος. Τέλος, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσανατολίζεται στη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά μελών του – ιδιωτών γιατρών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Πλαστά πιστοποιητικά: Περιστατικά στην Κοζάνη

Νωρίτερα, τρία νέα περιστατικά με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς ήρθαν στο φως, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης κ. Γκανάτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, αφορούν έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια και δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ στο Γεννηματά

Βάσει πληροφοριών του thesstoday.gr, το νοσοκομείο «Γεννηματά», στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπαλλήλους που εμπλέκονται στην  υπόθεση με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Ειδικότερα, κατά την ίδια πηγή, η ΕΔΕ αφορά γυναίκα εργαζόμενη στο γραφείο Κίνησης του «Γεννηματά».

Έρευνα από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά πιστοποιητικά στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας, καθώς και τις προεκτάσεις της.

Κατά τη δημόσια τηλεόραση, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά το ενδεχόμενο χορήγησης πλαστών rapid tests σε τουρίστες στη Σαντορίνη.

Πλεύρης: Yγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός ΥγείαςΑθανάσιος Πλεύρης, αναφέρθηκε στο ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμούΕιδικότερα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν υγειονομικοί που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. 

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή