Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκτελεστές της επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνουν με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου τη διοργάνωση της κηδείας του μουσικοσυνθέτη. 

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη, στον γιο και στην σύζυγο του Μίκη Θεοδωράκη να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στις διαδικασίες κηδείας και ταφής του.

Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο κάνει δεκτή στο σύνολό της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο ένας εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θοδωράκη, αναγνωρίζοντάς τους πως έχουν το πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν για κάθε θέμα που αφορά την κηδεία. 

Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται όσα ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε εκφράσει σε συμβολαιογραφική πράξη που συνέταξε τον Ιανουάριο του 2020.

Από τις 10 έως τις 7 σήμερα το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα στον κορυφαίο δημιουργό θα συνεχιστεί και σήμερα από τις 10:00 ως τις 19:00 και αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι. Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του-1

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του-2

Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του-3

H σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε χθες στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς». Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού, απέτισε φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα μουσικό.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του-4

«Αθάνατος» και «Μίκη ζεις εσύ μας οδηγείς» ακούγονταν ανάμεσα από τα χειροκροτήματα.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.

Μίκης Θεοδωράκης: Θα ταφεί όπως επιθυμούσε, αποφάσισε το δικαστήριο – Καμία ανάμειξη της οικογένειάς του-5

Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή