ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Συνέδριο με θέμα «Ο Ρόλος της Εφοδιαστικής Πολιτικής σε Περίοδο Κρίσης και Πολέμου»

Συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Συνέδριο με θέμα «Ο Ρόλος της Εφοδιαστικής Πολιτικής σε Περίοδο Κρίσης και Πολέμου»

Την έναρξη των εργασιών του διυπουργικού συνεδρίου με θέμα «Ο ρόλος της Εφοδιαστικής Πολιτικής σε Περίοδο Κρίσης και Πολέμου» κήρυξε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Όπως ανακοινώθηκε, το συνέδριο πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων στο Τατόι με μέριμνα της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του συνεδρίου, καθώς κατά τη διάρκειά του θα δοθούν απαντήσεις ως προς την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας της Διοικητικής Μέριμνας για την υποστήριξη των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη από τον καιρό της ειρήνης σε στρατηγικό, επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο.

Ο κ. Φλώρος υπογράμμισε τον σχεδιασμό της Εφοδιαστικής Πολιτικής, ο οποίος πρέπει να πραγματοποιείται με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, να λαμβάνει υπόψη το γεωμορφολογικό τοπίο της χώρας μας, την πολυμορφία και διακλαδικότητα του σύγχρονου θεάτρου επιχειρήσεων, αλλά και τις αναφυόμενες ευκαιρίες και τα σημεία υπεροχής στο πεδίο της μάχης.

Σημείωσε επίσης ότι σε περιόδους κρίσης ο σχεδιασμός της Εφοδιαστικής Πολιτικής πρέπει να λαμβάνει πολυεπίπεδο χαρακτήρα, καθώς είναι απαραίτητη η συστράτευση του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργήσει με όρους αυτάρκειας και αυτονομίας.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, χαιρετισμό απηύθηναν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Δρ Βέρνερ Φασλαμπέντ, πρώην Ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας της Αυστριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος του Αυστριακού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΑΙΕS). Παραβρέθηκαν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.