Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη

Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και των συγκεντρωμένων πολιτών που ήθελαν να πουν το «ύστατο χαίρε» στον Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του οποίου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Ειδικότερα, η αστυνομία μετά τις 19.00, ώρα που στο πρόγραμμα ολοκληρωνόταν το λαϊκό προσκύνημα, έκλεισε τις εισόδους και δεν επέτρεπε στον κόσμο να προχωρήσει, γεγονός που εξόργισε μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους.

Υπήρξαν αντεγκλήσεις και φραστική αντιπαράθεση. Κάποιοι πολίτες επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο σπρώχνοντας τους αστυνομικούς της ομάδας ΟΔΟΣ με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση.

Τελικά αποφασίστηκε να δοθεί μια ώρα παράταση.

Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη-1
Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη-2
Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη-3
Ένταση στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη-4

Κατά τα λοιπά, πέραν του επεισοδίου αυτού, όλα κύλησαν ήρεμα νωρίτερα. Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στη μεγάλη ουρά που είχε σχηματιστεί από το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μητροπόλεως για το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και πολιτικό. Με ένα λουλούδι στο χέρι, συνήθως κόκκινο τριαντάφυλλο ή γαρύφαλλο, και τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, άνθρωποι όλων των ηλικιών παρέμεναν ήσυχοι έως ότου έρθει η σειρά τους για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο δημιουργό.

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 15:30.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή