Παπαευαγγέλου: Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Παπαευαγγέλου: Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

«Στόχος να μείνουν ανοικτά τα σχολεία»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιμένουμε αύξηση μα εν συνεχεία ύφεση στα κρούσματα κορωνοιού σε παιδιά», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει επικρατήσει πλήρως στην χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «το τεστ που θα κάνουμε στα παιδιά 2 φορές την εβδομάδα θα έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε κρούσματα»

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο σε αφορούσαν παιδιά και στην έναρξη του σχολικού έτους θα δούμε μια αύξηση καθώς αυτή την στιγμή πολλά ασυμπτωματικά παιδιά κυκλοφορούν έξω.

«Θα έχουμε ενδεχομένως μια μικρή αύξηση τις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά ακριβώς επειδή έχουμε σχολιάσει το πρωτόκολλο πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να έχουμε πολύ συχνό και εξαντλητικό τέστινγκ, πιστεύω ότι εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα- δηλαδή τα παιδιά ξέρουμε ότι φοράνε τη μάσκα κι ότι οι γονείς θα ακολουθήσουν τις οδηγίες μας ευλαβικά, κάνουν τα σελφ τεστ έτσι όπως πρέπει να τα κάνουν πιστεύω ότι θα πάμε καλά», υπογράμμισε.

«Στόχος όλων μας, να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά» επεσήμανε.

Εμβολιασμός των παιδιών

«Είναι απόλυτα λογικό οι γονείς, ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί οι ίδιοι να σκέφτονται δύο φορές το εάν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, για να προσθέσει: «Όμως είναι ένα εμβόλιο το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί στα παιδιά από τον Μάιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ήδη εμβολιαστεί 12 εκατομμύρια παιδιά. Να σκεφτούμε ότι ο πληθυσμός των Ελλήνων εφήβων 12-17 είναι ας πούμε 600.000 περίπου. Είκοσι φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή