Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Οζιέ οδηγεί… την κούρσα του πρωταθλήματος

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Οζιέ οδηγεί… την κούρσα του πρωταθλήματος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εθνικός μας αγώνας επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, και στις 9-12 Σεπτεμβρίου οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές της χώρας μας φιλοξενούν τους κορυφαίους οδηγούς και τα ταχύτερα αυτοκίνητα ράλλυ του πλανήτη. Καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 9ο γύρο της χρονιάς, ανατρέχουμε σε όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο φετινό WRC.

Το αφεντικό ομιλεί γαλλικά

Έπειτα από μια σεζόν, το 2020, όπου λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν επτά αγώνες, ο Σεμπαστιάν Οζιέ παρέτεινε την παραμονή του στο θεσμό με πλήρες πρόγραμμα για ακόμα μία χρονιά. Με αυτή την ενέργεια, φάνηκε μεταξύ άλλων πως ο Γάλλος είχε την πεποίθηση ότι παραμένει ο κορυφαίος οδηγός του Πρωταθλήματος.

Αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη, αφού, έχοντας πάντοτε ως συνοδηγό στο Toyota Yaris WRC τον Ζουλιάν Ινγκρασιάτο δίδυμο έρχεται στη χώρα μας έχοντας προβάδισμα στη βαθμολογία. Η έναρξη της σεζόν τούς βρήκε να κυριαρχούν στο Μόντε Κάρλο, όπου επικράτησαν για όγδοη φορά και έγιναν πολυνίκες. Μετά την εγκατάλειψη στο χιονισμένο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, επέστρεψαν στην κορυφή, επικρατώντας στο ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, με 3η θέση στην Πορτογαλία και νίκες σε Σαρδηνία και Σαφάρι, πριν από την 4η και την 5η θέση σε Εσθονία και Βέλγιο, αντίστοιχα.

Διαβάστε τη συνέχεια στους «4 τροχούς»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή