Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία – Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας

Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία – Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης και τα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων όπως στο υγειονομικό προσωπικό και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, απέδωσε σε μεγάλο βαθμό. 

«Όσον αφορά σε άλλες κατηγορίες, όπως την εστίαση, παραμένει στο τραπέζι το θέμα της υποχρεωτικότητας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθινοπώρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Πιστεύω ότι πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβολιασμένο, γιατί δε θα θέλουν οι επιχειρηματίες να ρισκάρουν την τσέπη τους και οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Πέτσας. 

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και η πλατφόρμα άνοιξε πολύ αργότερα, επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Σχετικά με τους αρνητές του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το ποσοστό τους κυμαίνεται από 10% έως 14% και δεν πρόκειται να πειστούν. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή