Παραδόθηκε στο κοινό η νέα πεζογέφυρα στο Φάληρο

Παραδόθηκε στο κοινό η νέα πεζογέφυρα στο Φάληρο

Η γέφυρα θα ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών και θα διευκολύνει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκε χθες στο κοινό η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Μαρίνας Φλοίσβου.

Η γέφυρα θα ενισχύσει την ασφάλεια των πεζών και θα διευκολύνει την κυκλοφορία στη λεωφόρο, καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής και ο δήμαρχος Π. Φαλήρου, Γ. Φωστηρόπουλος.

Παραδόθηκε στο κοινό η νέα πεζογέφυρα στο Φάληρο-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης να προχωρήσει η απεμπλοκή από γραφειοκρατικά προβλήματα, που κράταγαν «κολλημένο» το έργο και να τρέξουν οι διαδικασίες για την κατασκευή. «Κατεύθυνση», προς την οποία όπως ανέφερε, «μοχλεύουμε κάθε διαθέσιμο πόρο» για αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων, διευθέτησης νησίδων και αλλαγή του δικτύου ηλεκτροφώτισης με οικολογικά υλικά νέας τεχνολογίας. «Εκσυγχρονίσαμε το Κέντρο Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ανανεώσαμε τους φωτεινούς σηματοδότες και εγκαταστήσαμε εξοπλισμό αιχμής για την ανίχνευση των παραβατών του “κόκκινου”», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας: «Και συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη το έργο μας, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας, όπως αποτυπώθηκε στο κείμενο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 που εστάλη για διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, με την υλοποίηση των έργων αυτών να αναμένεται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών».

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως παραδίδεται ένα έργο σύγχρονο, λειτουργικό και «τοπόσημο» για την περιοχή.

Ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος, σημείωσε ότι η γέφυρα «θα ενώνει το θαλάσσιο μέτωπο με την πόλη και θα προασπίζει την ασφάλεια των πολιτών», ενώ ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης επισήμανε πως η περιφέρεια «έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να ολοκληρωθεί η πεζογέφυρα «ένα έργο-ορόσημο για την περιοχή».

Η νέα πεζογέφυρα στο Φλοίσβο είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκατ. ευρώ. Η πρώτη τοποθετηθηκε στην Αλίμου στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου. Πρόσφατα ξεκίνησε η τοποθέτηση της 3ης στη λεωφόρο Μεσογείων και σύντομα ξεκινάει η 4η στην λεωφόρο Αθηνών στο ύψος του Χαϊδαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή