Μητροπολίτης Θήρας: Νέα επιστολή παραίτησης – Έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο

Μητροπολίτης Θήρας: Νέα επιστολή παραίτησης – Έγινε δεκτή από την Ιερά Σύνοδο

Το παρασκήνιο των επιστολών παραίτησης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδεκτή έκανε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος την παραίτηση που υπέβαλε ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος μέσω νέας επιστολής που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο Μακαριώτατος-Πρόεδρος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ενημέρωσε και παρουσίασε στα μέλη της ΔΙΣ την πρωτότυπη αίτηση παραιτήσεως του μητροπολίτη επικυρωθέντος του γνησίου της υπογραφής του από τον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού. Η ΔΙΣ έκανε αποδεκτή την παραίτησή του «εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες της για όσα ο πολιός Ιεράρχης προσέφερε υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού».

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Αυγούστου, είχε γίνει γνωστό πως ο κ.κ. Επιφάνιος είχε αποστείλει επιστολή παραίτησης, ενώ λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θήρας διέψευδε το περιεχόμενο της επιστολής.

Σύμφωνα με το orthodoxianews, ο παραιτηθής μητροπολίτης έκανε γνωστό πως και την προηγούμενη επιστολή παραίτησης την είχε συντάξει ο ίδιος τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ορισμένοι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ηλικία του και την αδυναμία του έκαναν τα πάντα προκειμένου να ακυρώσουν την παραίτησή του έτσι ώστε να διατηρήσου την εξουσία.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή