ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Πέμπτη

Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Πέμπτη

Στην Εύβοια εκδηλώθηκαν οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, με τις μεγαλύτερες τιμές να καταγράφονται στα κεντρικά της τμήματα.

Στο χάρτη που ακολουθεί με κόκκινο αποτυπώνεται η καμένη έκταση από τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου, ενώ επισημαίνονται οι θέσεις των μετεωρολογικών σταθμών και τα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγράψει.

Στην Εύβοια τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Πέμπτη-1

Για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η αξία της λειτουργίας πυκνών δικτύων μετεωρολογικών σταθμών, ως σύγχρονα εργαλεία παρακολούθησης των μετεωρολογικών συνθηκών και των ακραίων καιρικών φαινομένων, ειδικότερα σε περιοχές που είναι ευάλωτες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο και στην Εύβοια, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, την Παρασκευή, ενώ τοπικά αναμένονται έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αύριο Παρασκευή αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και την Εύβοια, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στις Σποράδες και την Εύβοια, τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.