Ελλείψεις σε δημόσιες μονάδες υγείας

Ελλείψεις σε δημόσιες μονάδες υγείας

Πιο έντονο το πρόβλημα στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υποστελεχωμένες είναι οι μονάδες υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής για όσους εργαζομένους δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων). Συγκεκριμένα, 5.305 εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, ποσοστό 5,8% του συνόλου. Πρόκειται για 447 γιατρούς, 2.700 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό και 879 διοικητικούς υπαλλήλους. Από τα στοιχεία που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ φαίνεται ωστόσο ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στην Κεντρική Μακεδονία. Ενδεικτικά: 

– Στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο σε σύνολο 2.000 εργαζομένων βρίσκονται 125 σε αναστολή και όπως επισημαίνεται υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους. Από τις 9 αίθουσες χειρουργείου λειτουργούν μόνο οι 3. 

– Στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς COVID, έχουν τεθεί σε αναστολή 110 εργαζόμενοι σε σύνολο 1.800. Επίσης, στο νοσοκομείο νοσούν εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί καθώς και δύο ανεμβολίαστοι. Από τις 10 χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν οι μισές, ενώ στις εφημερίες υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια. 

– Στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου έχουν τεθεί σε αναστολή 157 εργαζόμενοι σε σύνολο 2.000, και όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «τα κενά καλύπτονται με αναστολή αδειών και αναδόχους από ιδιωτικές εταιρείες στην τεχνική υπηρεσία». Ταυτόχρονα είναι κλειστές οι 8 χειρουργικές αίθουσες από τις 14. 

– Στο ΓΝΘ Παπανικολάου υπάρχει δυσλειτουργία στις 2 πνευμονολογικές COVID κλινικές λόγω του ότι είναι σε αναστολή 12 εργαζόμενοι.

– Στο Γ.Ν. Σερρών δεν έχουν εμβολιασθεί 49 άτομα από τους 490 εργαζομένους. Πολλά χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης καρδιολόγων. 

– Στο Γ.Ν. Εδεσσας έχει τεθεί σε αναστολή ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής και του αναισθησιολογικού, καθώς και ένας καρδιολόγος.  

– Στο Κέντρο Υγείας Ηρακλειάς η μοναδική επισκέπτρια υγείας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, όπως και στο Παλαιοχώρι η μοναδική διοικητική υπάλληλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή