Παυλάκης: Να στηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία

Παυλάκης: Να στηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία

Την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα για τα παιδιά, τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα για τα παιδιά, τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, ακόμα και lockdown, για να περιοριστούν τα κρούσματα. 

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν μια καινούργια επιδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα.

Επιπλέον, προβλέπει ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, της επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού, ενώ εκτίμησε ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

⇒ Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Σταθερά τα κρούσματα, υψηλότερα οι θάνατοι

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», εξήγησε. 

Σημείωσε μάλιστα ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά καθώς και ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες.

«Εμβολιασμός, αλλιώς τα σχολεία θα ξανακλείσουν»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα ξανακλείσουν λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επιστροφή στα θρανία: Στόχος η αύξηση εμβολιασμένων μαθητών

«Όταν ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να αφήνουν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και θα έπρεπε ήδη να έχουμε αρχίσει τον εμβολιασμό», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, τα σχολεία θα ξανακλείσουν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του παιδιάτρου στο να πείσει τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιο. Έκανε μάλιστα λόγο για περιπτώσεις που οι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αλλά εκείνα φοβούνται γιατί έχουν διαβάσει για τις παρενέργειες στο διαδίκτυο. 

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία ζήτησε την άδεια να επισκεφθεί τα σχολεία και να ενημερώσει τα παιδιά σχετικά με το εμβόλιο κατά της Covid.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή