ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καταζητούμενου στη Σουηδία για διακίνηση ενός τόνου κάνναβης

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Έλληνες και Σουηδοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη καταζητούμενου στη Σουηδία για διακίνηση ενός τόνου κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη καταζητούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα που διακίνησε στη Σουηδία ποσότητα κάνναβης, άνω του ενός τόνου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Έλληνες και Σουηδοί αστυνομικοί, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρησιακών Ομάδων Αναζήτησης Διωκόμενων (ENFAST).

Σε βάρος του 32χρονου Σουηδού υπηκόου, με ιρακινές ρίζες, εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η εις βάρος του καταλογιζόμενη πράξη τελέστηκε τον Νοέμβριο του 2020, όταν «μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος κατελήφθησαν να κατέχουν έναν τόνο και 201 κιλά κάνναβης, επιμελώς κρυμμένα σε κοίλες πλάκες από πέτρα, εντός εισαγόμενου φορτίου μαρμάρινων πλακιδίων».

Κατά τη σύλληψή του επέδειξε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, ενώ δεν διέθετε έγγραφα που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Νωρίτερα το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του στη Σουηδία. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως βρισκόταν για «τουρισμό» στην Ελλάδα και αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ δήλωσε ότι συναινεί να εκδοθεί στη Σουηδία. Παραμένει υπό κράτηση μέχρι την έκδοσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ