Νέα διάψευση για συμμετοχή στους 160 που υπογράφουν διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα»

Νέα διάψευση για συμμετοχή στους 160 που υπογράφουν διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγη ώρα μετά την διάψευση του συγγραφέα και Ακαδημαϊκού Θανάση Βαλτινού, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Παν/μίου Πατρών, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, προχώρησε και αυτός σε δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι έχει υπογράψει κάποιο σχετικό κείμενο.

Αναλυτικά

«Σε διάφορες ιστοσελίδες δημοσιεύεται κείμενο διαμαρτυρίας, σχετικά με το δημογραφικό και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο με έκπληξή μου αναφέρομαι ως υπογράφων, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί υπόψη μου  
το εν λόγω κείμενο από οιονδήποτε και το οποίο ουδέποτε υπέγραψα.

Με τιμή

Σπήλιος Παπαθανασόπουλος
πρώην Γεν. Γραμματέας Παν/μίου Πατρών».

Η δήλωση Βαλτινού

«Αιφνιδιασμένος» και «έκπληκτος» δηλώνει ο συγγραφέας και Ακαδημαϊκός Θανάσης Βαλτινός για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 160 που υπογράφουν μια διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα» και τις απειλές «υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα και στρέφονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών. 

Ο συγγραφέας αναγνωρίζει τη διεκδίκηση της ισότητας όλων των πολιτών και των ομοφυλόφιλων αλλά πιστεύει ότι η κοινωνία είναι ακόμη «ανώριμη» για να αποδεχτεί τα αιτήματα τους. 

Ολόκληρη η δήλωση:

«Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο απ’ όσο ξέρω, τουλάχιστον, ο ίδιος. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή μου με εκπλήσσει και με αιφνιδιάζει. Πίστευα ότι είμαι εκτός αυτής της υπόθεσης και δεν έχω λόγο να είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία. Η υπογραφή μου δεν έχει θέση σε ένα κείμενο που θέλει να στήσει κάποιους στον τοίχο.

Αναγνωρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη διεκδίκηση της ισότητας των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία όμως είναι ακόμα «άγουρη», ανώριμη να δεχτεί πράγματα αντίθετα σε μια παράδοση ζωής εκατονταετιών αυτού του τόπου». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή