Νέος βανδαλισμός σε εβραϊκό νεκροταφείο

Νέος βανδαλισμός σε εβραϊκό νεκροταφείο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο περιστατικό βανδαλισμού σε εβραϊκό θρησκευτικό μνημείο κατεγράφη στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), «ο αντισημιτισμός πλήττει ακόμη και τους νεκρούς. Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα βανδαλίστηκε τάφος στο εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων.

Οι ιερόσυλοι επέλεξαν την περίοδο των ιερών ημερών της εβραϊκής θρησκείας —από την εβραϊκή πρωτοχρονιά μέχρι την ημέρα του εξιλασμού– για να εκδηλώσουν το αντισημιτικό τους μένος με τη φρικιαστική πράξη της μετακίνησης της ταφόπλακας ενός τάφου. Ντροπή!». Το ΚΙΣΕ τονίζει ότι «η πολιτεία και οι τοπικές αρχές οφείλουν επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας και των ιερών χώρων της σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα Ιωάννινα, όπου το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης έχει στο παρελθόν υποστεί πολλαπλές επιθέσεις μίσους. Ας αφήσουν τους νεκρούς να αναπαυθούν!».

Το εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων έχει υποστεί αλλεπάλληλους βανδαλισμούς στο παρελθόν, με τελευταίο περιστατικό στις 5 Αυγούστου. Το περιστατικό καταδίκασε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή