Θύλακοι παρανομίας πίσω από τους αρνητές

Θύλακοι παρανομίας πίσω από τους αρνητές

Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα των εισαγγελικών ερευνών

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύλακοι παρανομίας, που ξεκινούν από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και φθάνουν στην ηθική αυτουργία ανθρωποκτονιών, εντοπίζονται από τις πρώτες κιόλας ημέρες των δικαστικών ερευνών που διενεργούνται σε πολλές εισαγγελίες ανά την επικράτεια, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, έθεσε τη Δικαιοσύνη σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η πολύπλευρη, πολύμηνη και κοπιώδης προσπάθεια πολιτείας και πολιτών για αντιμετώπιση της πανδημίας. Από τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε επτά εισαγγελίες της χώρας, αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό βάθος και εύρος παρανομίας, που καλύπτεται και εκκολάπτεται στα ενδότερα του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος και πυροδοτείται από συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις και δαιμονοποιήσεις, που οδηγούν σε καταστάσεις μακάβριες που σοκάρουν και προβληματίζουν.

Τα πρώτα ευρήματα των εισαγγελικών ερευνών, που παρουσιάζονται σήμερα από την «Κ», παραπέμπουν εκτός από τα πλαστά πιστοποιητικά στη δράση επιτηδείων που έχουν ανοίξει «μαγαζάκια» και ερευνώνται για βαριά εγκλήματα που σχετίζονται με την απώλεια της ζωής πολιτών και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Πάμε πρώτα στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή πλαστά rapid tests ή μοριακά, που έχουν εντοπιστεί και για τα οποία ήδη γίνονται έρευνες (συντονισμένες με τη συνδρομή πολλών κρατικών υπηρεσιών, ΕΛ.ΑΣ., υγειονομικών υπηρεσιών και λοιπά) σε Αθήνα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Λάρισα, Καρδίτσα, Δράμα και Ικαρία. Τα πλαστά αφορούν προς το παρόν δεκάδες περιστατικά, όπου ανεμβολίαστοι πολίτες «εξασφαλίζουν» το πιστοποιητικό παράνομα, γιατί και το εμβόλιο δεν θέλουν να κάνουν και εμβολιασμένοι θέλουν να εμφανίζονται. Στις περιπτώσεις των πλαστών πιστοποιητικών, ποινικά διώκονται –και μάλιστα με βαριές κατηγορίες, που επισύρουν ποινές κάθειρξης– και εκείνοι, κυρίως υγειονομικοί, που τα εξέδωσαν και εκείνοι που τα χρησιμοποίησαν, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (διαγνωστικά εργαστήρια). Σχετική είναι η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που εποπτεύει τις έρευνες στη Θεσσαλία μετά τις αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.

Κάτω όμως από τη σημαία αρνητών του εμβολίου έχουν αναπτυχθεί και φυτώρια εγκληματικών ενεργειών, που πραγματικά προκαλούν αποτροπιασμό. Από τις έρευνες της Εισαγγελίας της Αθήνας προκύπτει ότι κάποιοι φανατικοί αντιεμβολιαστές που διαθέτουν δίκτυο ενημέρωσης στα σόσιαλ μίντια με χιλιάδες ακολούθους, «τύπου Αρτέμη Σώρρα», έχουν φθάσει στο σημείο όχι μόνο να παροτρύνουν πολίτες να αρνούνται τον εμβολιασμό και τις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά να αμφισβητούν ευθέως θανάτους ηλικιωμένων από κορωνοϊό και να κυνηγούν δικαστικά γιατρούς και νοσηλευτές. Ειδικά στην Αθήνα έχουν υπάρξει τρία περιστατικά θανάτων υπερηλίκων σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, ύστερα από νοσηλεία για κορωνοϊό, για τους οποίους το κύκλωμα δικηγόρων και άλλων προχώρησε σε σειρά νομικών ενεργειών αμφισβητώντας ότι οι άτυχοι ηλικιωμένοι έπασχαν από COVID-19 και ότι πέθαναν από αυτήν.

Ζητούν εκταφές

Στράφηκαν με αναφορές κατά γιατρών και νοσηλευτών και ιατροδικαστών, ζήτησαν από την Εισαγγελία να συνδράμει στην απόδειξη των αιτιάσεών τους, φθάνοντας στο σημείο να αιτηθούν την εκταφή των πτωμάτων, αμφισβητώντας ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου και ιατρικούς φακέλους πλήρεις ως προς την αιτία του θανάτου των γερόντων! Η Εισαγγελία της Αθήνας αρνήθηκε την εκταφή, διότι οι ιατρικοί φάκελοι ήταν πλήρεις. Μετά ταύτα, ο δικηγόρος που κινεί τα νήματα αυτών των νομικών ενεργειών (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά η έρευνα είναι σε εξέλιξη) προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο για την άρνηση της Εισαγγελίας. 

Και ιδού το αποτέλεσμα. Υπήρξαν, προς το παρόν, δύο βουλεύματα (αποφάσεις δικαστικών συμβουλίων) που έκριναν ότι, παρά την ύπαρξη των ιατρικών φακέλων, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι, παρά την επιστήμη, παρά τις βεβαιώσεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, πρέπει να γίνει η εκταφή! Οι αρμόδιοι δικαστικοί, δηλαδή, δικαίωσαν τις μακάβριες πράξεις αντιεμβολιαστών, θυμίζοντας τη «μαύρη» σελίδα της Δικαιοσύνης, όταν δικαστής στο Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε δικαιώσει τον Αρτέμη Σώρρα ότι είχε τα δισεκατομμύρια ευρώ για να σβήσει το χρέος της χώρας! Με αυτή την απόφαση ο Σώρρας γιγαντώθηκε και εξαπάτησε χιλιάδες αφελείς που τον χρηματοδότησαν με ό,τι είχαν.

Εχει στηθεί βιομηχανία μηνύσεων

Στην Αθήνα αλλά και σε άλλες εισαγγελίες, σκληροί και φανατικοί αντιεμβολιαστές, ενθαρρυμένοι από δικηγόρους, έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη βιομηχανία μηνύσεων κατά γιατρών, νοσηλευτών, υπευθύνων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ακόμη και εισαγγελέων, ισχυριζόμενοι πολλά και διάφορα. Πρωτίστως όμως ότι ασθενείς νοσηλεύθηκαν δήθεν για κορωνοϊό, ενώ δεν έπασχαν από τη νόσο, ότι τους χορηγήθηκαν «απαγορευμένα» φάρμακα και πολλά άλλα. Αυτή η βιομηχανία, που εκ πρώτης όψεως εμφανίζεται ως γραφική υπόθεση, θέτει γιατρούς και νοσηλευτές στην ανάγκη να απαντήσουν σε απίστευτες νομικές αιτιάσεις, να ξοδευτούν και ψυχικά να υπομείνουν –δεν τους φτάνει η κούραση και η προσπάθεια– την περιπέτεια της δικαστικής εμπλοκής.

Παράλληλα εμφανίζονται –και διερευνώνται– φαινόμενα ανοικτής οικονομικής εκμετάλλευσης πολιτών που κινούνται κατά του εμβολίου, καθώς στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναρτήσεις «για χορηγίες και δωρεές» ή για πληρωμή συγκεκριμένων ποσών, που ξεκινούν από 15 ευρώ, προκειμένου χρήστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σελίδες και να παρακολουθούν «νέα» αντιεμβολιαστών και οδηγίες για αρνήσεις ιατρικών υπηρεσιών και λοιπά. Εχουν μάλιστα εντοπιστεί και κλειστές σελίδες που λειτουργούν ως σκληρές ομάδες αντιεμβολιασμού με σκοπούς που ξεκινούν από τα χρήματα και φθάνουν και σε άλλα. Το παράδειγμα του Αρτέμη Σώρρα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει τάσης μίμησης σε κάποιους…

Μετά ταύτα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Δικαιοσύνης, έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι προκειμένου να αποκαλυφθεί το συντομότερο το μέγεθος των έκνομων δραστηριοτήτων πίσω από την άρνηση των εμβολιασμών, όπου κάποιοι κινούνται και βγάζουν το παντεσπάνι τους. Αλλωστε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη σημαντική παραγγελία του έθεσε το πλαίσιο των ποινικών κυρώσεων και των εισαγγελικών ενεργειών ζητώντας πρωτίστως «ταχεία και σχολαστική διερεύνηση των υποθέσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή